Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Hoger in Google komen? Zoekmachine optimalisatie door talenten van dé SEO specialist in Alkmaar.

Wat is SEO marketing? 

Termen als SEO marketing, zoekmachine optimalisatie en zoekmachinemarketing. Ze vliegen je om de oren, maar wat houden ze eigenlijk in?

Zoekmachine optimalisatie of Search Engine Optimization (SEO) zijn de verzamelnamen voor marketingtechnieken die worden gebruikt om structureel een hogere organische positie in de resultaten van zoekmachines zoals Google te realiseren. Organisch wil zeggen dat je dit doet zonder te adverteren

SEO Marketing teksten schrijven
SEO tekst schrijven voor conversie

Waarom wil je hoger in Google komen? 

Met SEO marketing probeer je dus een hogere plek in Google te krijgen en te behouden, maar waarom?

Meer dan 90% van de Nederlanders start met het zoeken naar een product of dienst via zoekmachines. Wanneer het jou lukt om een blijvende positie boven in de resultaten van deze zoekmachines te bemachtigen, trekt jouw website daarom structureel meer bezoekers aan. En dat is goed voor de omzet!  

Vrijblijvend een kennismaking? Neem direct contact op!

Contact online marketing bureau Alkmaar

SEO marketing uitbesteden

Het is duidelijk dat zoekmachine marketing van groot belang is voor de online zichtbaarheid en vindbaarheid van jouw organisatie. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw website voldoet aan de eisen van Google? En hoe bepaal je deze eigenlijk?

Bij SEO marketing komt meer kijken dan alleen het schrijven van content. Gelukkig hoef je het wiel niet zelf uit te vinden. YoungSparks is SEO specialist en neemt waar nodig alle SEO activiteiten voor jouw uit handen. 

Gespecialiseerd SEO tekst schrijver

Hoger komen in Google: Seo Stappenplan van YoungSparks

Een van de voordelen van zoekmachine marketing is dat je een hele gerichte aanpak kan hanteren. Mensen gebruiken de zoekmachines namelijk om zeer gericht op zoek te gaan naar een product, dienst of oplossing voor hun probleem of beantwoording van hun vraag. Wanneer je inzicht hebt in de zoektermen die jouw doelgroep gebruikt, kun je hier heel specifiek content voor schrijven. Een zoekwoordenonderzoek is daarom de basis van de SEO marketing strategie van YoungSparks. 

Het zoekwoorden onderzoek vormt het uitgangspunt voor jouw SEO marketing strategie. Je krijgt inzicht in de zoektermen die jouw doelgroep gebruikt, het zoekvolume en de concurrentie intensiteit van deze zoektermen.

Een belangrijk onderdeel van SEO is de technische kant van het verhaal. Hierbij gaat het om de techniek en structuur van jouw website. Je website dient zo opgebouwd te zijn dat Google deze gemakkelijk uit kan lezen. YoungSparks gebruikt ook voor deze technische analyse professionele SEO tools en geeft je een duidelijk overzicht van de verbeterpunten.

Wanneer de juiste zoekwoorden zijn bepaald en de techniek van de website op orde is, gaan we beginnen met het schrijven van SEO teksten. Ook hier zijn bepaalde technieken voor. Deze hebben te maken met de zoekintentie van jouw doelgroep, de lengte en opbouw van je tekst, hoe vaak jouw zoekwoord hierin terugkomt en op welke manier.

Een laatste onderdeel voor het verbeteren van jouw SEO website is het opbouwen van autoriteit. Het doel hiervan is om Google ervan te overtuigen dat jij veel kennis hebt over jouw vakgebied, wat natuurlijk ook zo is. Maar Google heeft hier wat extra signalen voor nodig. Dé manier om dit te doen is linkbuilding.

Meer informatie?

Wil je meer weten over onze werkwijze? Of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op!

Jouw partner

Tijdens jullie groeitraject, zijn wij jullie betrouwbare partner.

Voordelig uurtarief

Op een betaalbare manier helpen wij jou met de (online) groei van jouw bedrijf.

Talenten

Wij werken met jonge talenten onder begeleiding van ervaren marketeers